Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Επιστολή για την Κατάργηση της παράνομης εμπορίας ζώων στο Σχιστό

Με την παρούσα καταγγελία – διαμαρτυρία εκφράζουμε την αγανάκτησή και την οργή μας στην παράνομη παγίδευση και εμπορία και στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής των άγριων ζώων και πτηνών όπως αυτή ειναι έκδηλη στο γνωστό πια «παζάρι» του Σχιστού κάθε Κυριακή.

Καλούμε τους αναγνώστες αυτού του κειμένου να υπογράψουν αφήνοντας το ονοματεπώνυμο, την πόλη τους και το επάγγελμά τους υπό την μορφή σχολίων, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους σε όσα συμβαίνουν κάθε Κυριακή στο Σχιστό.

Μια πρωτόγονη εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, έρχεται στο νου αν επισκεφθεί κανείς το παζάρι του Σχιστού.Ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μεσαιωνικές τακτικές αιχμαλωσίας και πώλησης ζώων. Όχι μόνο δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής των ζωντανών, αλλά εξοντώνονται και είδη που ανήκουν στην πολύτιμη πανίδα του τόπου μας.


Αγριοπούλια που έχουν αιχμαλωτιστεί με βάναυσες μεθόδους (όπου κατά την διάρκεια αυτή αρκετά θανατώθηκαν), κουνέλια, κουτάβια, γουρούνια και κάθε είδους ζωντανό έρχεται αντιμέτωπο με τον φόβο και τις ανάλογες καιρικές συνθήκες κάθε Κυριακή προκειμένου να πουληθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο αγοραστή.


Είναι πασιφανές ότι εδώ παραβιάζονται μια σειρά από Διεθνεις Συνθηκες και Διαταξεις Εθνικων Νομων περί προστασίας των ζώων και εμπορίας της άγριας πανίδας. Ωστόσο όλοι κλείνουν τα μάτια.Το θέαμα είναι το λιγότερο ντροπιαστικό.Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού ΟΙΚΟ της Καθημερινής της 09-07-2007:

«Τοίχους» ολόκληρους δημιουργούν τα κλουβιά με τις καρδερίνες, τους σπίνους, τους φλώρους και τους κότσυφες. Τα υποτυπώδη στέγαστρα ελάχιστα προφυλάσσουν τα πουλιά από τη ζέστη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι, σε αυτό εδώ το σημείο, μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου (αλλά, όπως φαίνεται, μακριά από το βεληνεκές των αρμοδίων υπηρεσιών), παραβιάζεται μια σειρά από διατάξεις των νόμων περί προστασίας των ζώων, αλλά και περί εμπορίας της άγριας ζωής.
Μπορεί ειδικά σε ορισμένες περιοχές (ακόμα και της Αθήνας) η εικόνα κλουβιών με κάποιο ωδικό πτηνό στα μπαλκόνια να είναι αρκετά οικεία, γεγονός είναι όμως ότι αυτό επιτρέπεται μόνο εάν τα πουλιά αυτά έχουν γεννηθεί και αναπαραχθεί στην αιχμαλωσία (τα αναγνωρίζουμε από το ειδικό δαχτυλίδι που έχουν). Σύμφωνα με τον ν. 1338 του 1983 απαγορεύεται ρητώς η σύλληψη, η διατήρηση σε αιχμαλωσία, η κατοχή, η μεταφορά και η αγοραπωλησία κάθε είδους ζωντανού πτερωτού θηράματος, συμπεριλαμβανομένων και των ωδικών πτηνών.
Τα πτηνά στο παζάρι του Σχιστού προφανώς δεν προέρχονται από ειδικούς εκτροφείς. Εκεί φθάνουν πουλιά απ' όλη την Ελλάδα που έχουν αιχμαλωτιστεί παράνομα. Ο συνολικός αριθμός αυτών που παγιδεύονται με διάφορους τρόπους με σκοπό την εμπορία στη χώρα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίο ότι το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής ακολουθεί σε τζίρο το εμπόριο όπλων.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Περισσότερο διαδεδομένα είναι τα ξόβεργα που κατασκευάζονται από τον φυτό ιξός - τα πουλιά πάνε να καθίσουν και κολλάνε πάνω τους. Αλλοι τα αιχμαλωτίζουν με την «Αρα» ένα είδος διχτύου που στήνεται στα καρτέρια (περάσματα), μέσα στο οποίο τοποθετείται είτε τροφή είτε νερό είτε.... δεμένες καρδερίνες που λειτουργούν ως «κράχτες».»



Με την παρούσα επιστολή:



  • Ζητούμε να δοθεί τέλος σε αυτήν την άθλια εμπορευματοποίηση της άγριας ζωής που δεν λογαριάζει κανέναν νόμο περί προστασίας των ζώων.

  • Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αβοήθητων όντων που βασανιζονται στο βωμο του κερδους και να κινηθεί ενάντια ολων εκείνων που παρανόμως δραστηριοποιούνται.

  • Ζητούμε να πραγματοποιηθεί συντονισμένη επιχείρηση κατάσχεσης και απελευθέρωσης των άγριων πουλιών και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την εξαλειψη του φαινομενου στο μελλον.

  • Καλουμε ολους τους πολιτες να αναλογιστούν και να σκεφτούν πως η παρουσια και η συμμετοχη τους στους συγκεκριμενους χωρους οχι μονο ενισχυει την παρανομη δραστηριοτητα που μεταφραζεται σε κακοποιηση και θανατωση των αγριων ζωων, σε συμβολη στην απειλη εξαφανισης ορισμενων ειδων και στην φοροδιαφυγη ορισμενων αλλα και τους καθιστουν ηθικα και πρακτικα συνενοχους καθως γινονται αποδεκτες προιοντων εγκληματος συμφωνα με την εννομη ταξη.
  • Ας έχουμε πάντα υπ'όψιν ότι η προμηθεια ενός ζώου απο νομιμα και αναγνωρισμενα εκτροφεια ή καταστήματα που πληρούν τις προυποθεσεις που ορίζει ο νόμος ειναι η καλύτερη αντιμετώπιση.Απο τη στιγμη που νιωθουμε την αναγκη φροντιδας ενος ζωου στον οικειο χωρο μας ας το κανουμε με τον σωστο και νομιμο τροπο.


Με την πεποίθηση ότι ο σεβασμός και η προστασία της άγριας ζωής είναι κομμάτι του πολιτισμού και της παιδείας μας,
ας υπερασπισουμε το δικαιωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης για να να μην διαψευσουμε ακομα μια φορα τον τιτλο του "πολιτισμενου" που διεκδικουμε για τους εαυτους μας.

Βοηθείστε μας να συλλέξουμε υπογραφές για να σταματήσει αυτή η παρωδία.

Οι υπογραφές υποβάλλονται υπό μορφή σχολίων (ΣΧΟΛΙΑ) στο ΤΕΛΟΣ του κειμένου.

(σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες με την προσθήκη σχολίων, μπορείτε να μας τα στείλετε την υπογραφή σας στο mail: prostasiazwwn@gmail.com)

868 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 868   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Ελενα, Θεσσαλονικι

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟΣ ΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ
επιτέλους κάποιος το έβγαλε στην επιφάνεια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΙΝΗΣ, ΛΑΜΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν μπορει να αγαπήσει έα ζώο,δεν μπορει να αγαπήσει και τους ανθρώπους!
Γεωργαντίδου χρυσάνθη
Άλιμος

Ανώνυμος είπε...

krima :( elpizw na ginei kati na alla3ei ayti i katastasi

Ανώνυμος είπε...

Στεφανία Ιωαννίδου, Θεσσαλονίκη

Ιωαννα είπε...

Iωαννα Π. Αργυρουπολη

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Κερκυραίος
Αθήνα
Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Μπιρμπελή Ζωή, φοιτήτρια, Ραφήνα

Ανώνυμος είπε...

Αλεξάνδρα- Μαρία Τράγκα,Φοιτήτρια, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω ειλικρινά η προσπάθειά σας να φέρει αποτέλεσμα, τόσο για να σταματήσει το παζάρι αυτό της ντροπής, όσο και στην αλλαγή της νοοτροπίας μας για την αιχμαλωσία ζώων. Ας αφήσουμε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά ας τους αφήσουμε και περιβάλλον να ζήσουν. Δεν μπορούν να ζήσουν στο μπαλκόνι μας, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν και στον τόπο τους, παρέα με τον κάθε απρόσκλητο δίποδο επισκέπτη να τον κουβαλάει το αδηφάγο SUV του ή η πολλών decibel μηχανή του. Η προστασία της φύσης απαιτεί θυσίες σε πολλά επίπεδα και μία από αυτές είναι να στερηθούμε την παρέα των άγριων ζώων και να προφυλάξουμε την ποιότητα ζωής των οικόσιτων. Δεν είναι θέμα τίτλου-είναι θέμα συνείδησης της παρουσίας μας σε αυτόν τον πλανήτη. Η φύση δεν μας "ανήκει" και δεν είναι αντικείμενο που αποτιμάται σε χρήμα.
Πασαλάρη Αθηνά, Καισαριανή, τραπεζικός

Ανώνυμος είπε...

Ελενη Κωστοπουλου,Αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Βασιλης Καλπουζανης, Γαβαλου Μακρυνειας

Ανώνυμος είπε...

Φλωροσκουφη Γεωργια, Χανια

JimmyT είπε...

Δημήτρης Τσαντούλας, Τρίκαλα (θεσσαλίας)

Ανώνυμος είπε...

Αλεξίου Κορίνα, Θεσσαλονίκη, Δημόσια Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να καταστρέφει και να προκαλεί πόνο.Λυπάμαι και ντρέπομαι που ανήκω σε αυτό το είδος.
Ελπίζω σε ένα θαύμα για όλα τα ζώα στο παζάρι του Σχιστού αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίνα Φίλη ιδ.υπάλληλος αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
θεωρώ οτι ιδια κίνηση πρέπει να γίνει και για το τσίρκο.....
για τα κλουβιά είναι το δικό μας "ανθρώπινο είδος" και όχι τα ζώα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω οτι η κατασταση ειναι τριτοκοσμικη και απαραδεκτη

Ασημιδου Σταυρούλα, Νικαια, Υπαλληλος ΝΠΔΔ

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν σέβεται τις άλλες μορφές ζωής δεν δικαιούται σεβασμό και η δική του. Ψηφίζω κι εγώ κατά των εμπόρων του Σχιστού παράνομων ή νόμιμων.

Ανώνυμος είπε...

Σκαρλάτος Πολυχρόνης , Θεσσαλονίκη , Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

τελος στην φρικη!!


ΛΥΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΘΗΝΑ
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Eleni Montiadou είπε...

Ελένη Μοντιάδου, Θεσσαλονίκη-Μακεδονία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Χατζόπουλος Στέφανος, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Δαρβίρη Ντόρα, Αθήνα

Έλεος πια σε αυτή τη χώρα με την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα...Άγρια, ήμερα, αδέσποτα, δεσποζόμενα... Ντρέπομαι για τους Νεοέλληνες που δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας και πολιτισμού...

Ανώνυμος είπε...

Δαρβίρη Χρύσα, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

αρκετα πια αρκετα κατερινα ακοκκαλιδου γλυφαδα

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το εμπόριο του αίσχους πρέπει να σταματήσει!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΟΦΥΖΩ είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω ενέργειες χρειαστεί να γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνα Τζαχάνη,Χαλάνδρι

Ανώνυμος είπε...

Zητάμε την άμεση κατάργηση του εμπορίου της ντροπής!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάριζα Χριστοδούλου

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι για την χώρα μας.
Απορώ για πόσο καιρό ακόμη θα θεωρείται η Ελλάδα προορισμός διακοπών, με αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν καθημερινά με θύματα τα ζώα!
Πηνελόπη Σκουρλά, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι για την χώρα μας.
Απορώ για πόσο καιρό ακόμη θα θεωρείται η Ελλάδα προορισμός διακοπών, με αυτά τα αίσχη που συμβαίνουν καθημερινά με θύματα τα ζώα!
Πηνελόπη Σκουρλά, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Κολομπάκης Γιώργος, Χανιά

Learn Greek είπε...

Evi Michalaki, London

Ανώνυμος είπε...

Maria Tseva stockholm

Ανώνυμος είπε...

Φουντούλη Έρρικα, Δάφνη

Ανώνυμος είπε...

Δουβίτσα Έφη, Αθήνα, φοιτήτρια
Καιρός ήτανε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σταματηστε πια αυτη την....μην την χαρακτηρισω!!!!!ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!Να βαλουμε αυτους σε κλουβια να πουλαμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανατολη Φωτιαδου, Κατερινη

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα πραγματα ειναι ντροπη... ειμαστε τα χειροτερα ζωα....

zafeiris είπε...

ΜΠΑΚΕΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ.ΒΟΛΟΣ
ΑΜΑΡΤΙΑ... ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ντροπη!!! μαλλον εμεις ειμαστε τα ΖΩΑ!!!!!!!

Νομικος Θανασης απο Συρο!!!! μηχανικος αυτοκινητων...

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω την επιστολή και κατηγορώ για κτηνώδη συμπεριφορά αυτά τα τέρατα που διαπράττουν εναντίον των ζώων αυτά τα εγκήματα.
Δημήτρης Καρδακάς, Μαθηματικός, Αγία Παρασκευή Αττικής

Ανώνυμος είπε...

Παπαϊωαννου Βικη, φοιτητρια, Αθηνα
Αληθεια, εχουν βελτιωθει καθολου τα πραγματα απο το μαη ως τωρα?

Stelios είπε...

Κρίμα....

Στέλιος Καλλιπολίτης,Π.Φάληρο

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος....

Ανώνυμος είπε...

Γιαννοπούλου Γεωργία, Πάτρα

Ανώνυμος είπε...

Καραγιώργου Ιωάννα, Αθήνα, Φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Ψυχογιός, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Χανιωτάκη ,Αθηνα ,ζωγράφος

Maria CH είπε...

Μαρία Χανιωτάκη,Αθήνα, Ζωγράφος

Maria CH είπε...

Dhmhths Kafousias,Athens

Maria CH είπε...

Maria Chaniotaki,Athens, Painter

Maria CH είπε...

Dimitris Kafousias,Athens

Maria CH είπε...

Panagiotis Kafousias,Athens

Maria CH είπε...

Socratis Michalis Kafousias ,Athens

Ανώνυμος είπε...

Κέλλυ Νικολαϊδου, Θεσσαλονίκη, φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη σε οσους συμμετεχουν σε αυτην την απανθρωπη πραξη.Ντροπη και εσχος δεν νομιζω οτι αυτοι οι ανθρωποι θα ηθελαν να βρεθουν δτη δισαρεστη θεση αυτων των ζοων.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΝΗ Κωνσταντίνα, Δικηγόρος Αθηνών

antaeus είπε...

ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιόνα Μπάκα, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

κατάνι εντοάρντο,καλαμάκι

Ανώνυμος είπε...

Ρυσακης Αρης

Ανώνυμος είπε...

Αναστοπούλου Βασιλική, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να εισακουστείτε από κάποιον. Φταίνε τόσο οι άμεσοι δράστες, όσο και η περίφημη (πανταχού απούσα) 'Πολιτεία' που δεν τους έχει δώσει ή μάθει κάτι καλύτερο να κάνουν. Τα ζώα αισθάνονται και σκέφτονται όπως κ εμείς, απλά έχοντας πιο οξυμένα τα ένστικτά τους δε χρειάζονται βοήθεια κανέναν, είναι σε αρμονία με τη φύση. Στην πραγματικότητα είναι πιο αυτόνομα όντα από εμάς, άλλο που εμείς έχουμε αναπτύξει το μυαλό μας και τα χουμε καβαλήσει. Νικόλας Γκραντ, φοιτητής, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΛΛΥ, ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αλέξανδρος Καραλής, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Σταύρος Κακουλίδης, Θεσσαλονίκη, Φοιτητής

Ανώνυμος είπε...

Ηλεκτρα Μωραιτη, Ιδ. Υπαλληλος

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Αλεξίου, ιδιωτική υπάλληλος, Αθήνα.

Travel Voice είπε...

Λία Κατσαρού, Κομοτηνή, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ανώνυμος είπε...

μαριλένα,φοιτήτρια,αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Σπύρος Χατζηευθυμίου, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΘΕΜΗΣ, ΑΘΗΝΑ , ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΑΘΗΝΑ, ΙΔ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευγενια Αθυμαριτου.STOP SE ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΠΑΖΑΡΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια!! Ας σταματήσει αυτό το αίσχος και ας μάθουν οι Έλληνες να σέβονται και να προστατεύουν τα ζώα αν θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνα Ντίκα, Θεσσαλονίκη, Φυσικός

Ανώνυμος είπε...

Δαρβίρη Ντόρα, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

EIRHNH NIKHTOPOYLOY!
MENW 15' APO TO PAZARI KAI DEN EXW PAEI POTE GIA AYTON TON LOGO. DEN ANTEXW NA TA BLEPW KAI THA MALWSW SIGOYRA!
EYXOMAI ME XILIA NA STAMATHSEI!

Ανώνυμος είπε...

Να δω το αποτελεσμα..Ειμαι μαζι σας.
http://www.new.facebook.com/home.php#/group.php?gid=35107716368&ref=mf

Ανώνυμος είπε...

Σαπφώ Σακκαλή, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Eva Nashi,athina

Ανώνυμος είπε...

Μαριλίνα Κοντογιαννάτου, Κρητη

Ανώνυμος είπε...

anna...,athens

Eirini Panou είπε...

Eirini PANOU AGGLIA

Ανώνυμος είπε...

re pedia prepi na stamatisi afti i trela!

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος Κοτίνης Π. Ράφτη

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΤΙΝΗΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη Ελένη,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Σασματζόγλου Παναγιώτα,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ναυσικά,Αθήνα

PYP teachers είπε...

Γεωργία Ρηγοπούλου, Φιλόλογος, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

maria ilianna roumpou
production manager
thessaloniki greece

animal rights είπε...

Helena Panagiotopoulou - Bertin
Assistant
Athens - Greece

animal rights είπε...

Katerina Tzatzimaki (Mathitria Lykeiou) Xania Kritis

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟ 2008..... ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ



ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΣΑΚΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ

ptritak είπε...

Παναγιώτης Τριτάκης
Σαρανταπόρου 16 Χαλάνδρι
Δημ.Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Η αθλιότητα πρέπει να σταματήσει!!! Η πανίδα είναι σημαντικό κομμάτι τις επιβίωσης μας και πρέπει να προστατευτεί!!!

Τζωρτζίνα Σταμίδη

Ανώνυμος είπε...

Γεωργία Γουγουλάκη, Τρίκαλα

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που κακοποιούν τα ζώα αξίζουν ό,τι χειρότερο στη ζωή τους. Εύχομαι κάποτε να αλλάξει η στάση ορισμένων απέναντι στα ζώα ¨/ καλή επιτυχία με τις υπογραφές!

Ανώνυμος είπε...

Σοφία Μιχαηλίδου, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΝΑ ΒΟΜΒΑ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ,ΑΘΗΝΑ

Unknown είπε...

Εκατομμάτης Παντελής, Χίος

Ανώνυμος είπε...

Κολοβάκης Κωνσταντίνος,Καλαμάτα

Ανώνυμος είπε...

Βασίλης Γκαραβέλης, Λάρισα

Unknown είπε...

Lina Vaianou, Athens

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΔΩ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Αγάπη Παπούτσακη,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Σπύρος Βάλβης, Περιστέρι

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης Μαρνέζης, ΗΠΑ

Ανώνυμος είπε...

λυμπεροπουλου νικολεττα, δημοσιογράφος, αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Βιβη Δουμα
Γλυφαδα
pastafora@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΟΝΤΑΝΗ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΡΟΝΤΑΝΗ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΡΟΝΤΑΝΗ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΡΟΝΤΑΝΗΣ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Δαλακώστας, Μαρούσι, Ιδ. Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

μαρια γκικα
ιδ. υπαλληλος
αθηνα

spymcpe είπε...

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΑΘΗΝΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό.

Παπαδάκης Κώστας
Περαία Θεσ/νίκης

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Πειραιάς

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης Ανδριόπουλος,Αθήνα,υπάλληλος γραφείου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΛΑΜΟΥ/ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Sinharitiria gia tin protovoulia sas!!!Ypografo gia tin kakometahirisi ton taleporon zoon sto Shisto alla kai gia ola ta zoa pou kykloforoun stis ethnikes odous me apotelasma na vriskoun tragiko thanato!!As prospauisoume oloi na stamatisei auto to kako!!
Athena Koutsouris,Athens,Xenagos

Ανώνυμος είπε...

aparadekto

Ανώνυμος είπε...

Φανή Κοσώνα, μουσικός, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

please sing

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Γιώτα Χαραλαμποπούλου, Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Πατινιώτη Νικολέτα, θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Πιο κατα δεν γίνεται να είμαι...ο θυμός μου μόνο ξεπερνάει αυτό που νιώθω για αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να κάνουμε κάτι..

Ανώνυμος είπε...

rania aggani athina

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτα τα πραγματα!!! εξοργιστηκα!!!! με ποιο δικαιωμα ταλαιπορουν αυτα τα ζωα που δεν μπορουν να αμυνθουν?? να σταματησει αυτο.. ουτε "καλουμε", ουτε "ζητουμε",ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.Καποιοι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ εχουν μπερδεψει τισς υποχρεωσεις με τα δικαιωματα..

Unknown είπε...

Κρούσκη Ειρήνη, Αθήνα, Ιδ. Υπάλληλος

diavolitsa είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ *ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ,ΑΘΗΝΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Xristina Fragkoulidou, Athina, Foititria Psixologias

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗ φοιτήτρια
ΚΕΡΑΝΗ ΑΝΝΑ καθηγήτρια
ΚΕΡΑΝΗ ΣΟΦΙΑ συνταξιούχος
ΤΣΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ οδηγός ταξί

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΡΙΚΑ, ΒΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μυρτώ Αγραφιώτη, Αθήνα, Ιδ.Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Αννα Μακρη, Αθηνα, Ιδιωτική Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Marianna Tsaparopoulou, Foititria, Londino, mariana_tsap@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Νικολέττα Φραγκουλίδου, Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, καθηγήτρια μουσικής

kwstask είπε...

Κωνσταντινος Κερεφιδης,Αθηνα,Ελ.Επαγγελματιας.

Ανώνυμος είπε...

Τζαχάνη Κωνσταντίνα,Χανιά

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΥΛΗ ΜΠΛΕΤΣΑ,ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν εν έτει 2008 προς 2009 να μιλάμε για κακοποίηση ζώων όταν μάλιστα θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι Ευρωπαίοι? ντροπή, όσα σχόλια και να κάνουμε, ό,τι και να πούμε τα πραγματικά "ζώα" θα παραμείνουν ΖΩΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΗΡΩ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Άντζυ Κανά, Μυτιλήνη

sophia είπε...

Σοφία Σκρέκη
Αθήνα

KOSTAS LED ZEP G7 είπε...

Τι σημασια εχει αν ειναι 2008 αν ηταν 1968,παντα ειχαν διακαιωματα,και επειδη αυτοι ειναι χειροτεροι απο κτηνη,ας τους τοποθετησουμε εκει που τους αξιζει.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΡΦΗ!!!!!

irouli είπε...

Na kleisei TORA!
Oloi autoi pou zoune vgazontas lefta me thn apisteyti ekmettaleysi athoon psixon, na pane SPITI tous!
NTROPH kai AISXOS!!!!!!!!

ERY είπε...

Μαθιουδάκη Ειρήνη, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Καποτά Δήμητρα, Αθήνα, Φοιτήτρια
demi_boulis1984@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Κάια Δήμητρα, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Κάια Δήμητρα, Αθήνα, Ζωγράφος

Ανώνυμος είπε...

Κουρλαμπάς Χρήστος,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

einai dropi k aisxos!!to exw dei k sti laiki aspropirgou mesa sti zesti xwris nero k iskio se mikroskopika klouvia kotopoulakia,papies na ipoferoun!prepei na stamatisei!eleos pia!

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγοπουλου Χρυσουλα, Κατερινη, κοινωνικη λειτουργος

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι και τα σκουληκια ειναι ανωτερα τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη Κανταρτζή, Κατερίνη

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ.
ΝΤΡΟΠΗ

anthie είπε...

ανθή τσιόλα, αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Δημητρης Λυγνος, Αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε αυτό το αισχος τώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

κατερινα ακοκκαλιδου αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Ζαχαριάδου,Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

kARAGIORGOU FOTINI, ATHENS

Ανώνυμος είπε...

Σταυρος Μαρκουλακης

Χανια

Ανώνυμος είπε...

Σταυρος, Χανια

melagio80 είπε...

Mήλα Ιωάννα,Αθήνα

Unknown είπε...

ΚΟΠΕΛΟΥΔΗ ΠΟΠΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΗΦΙΣΙΑ 10.11.08

Ανώνυμος είπε...

Christiana Berg, Λέρος, Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Γερολυμάτου Μαγδαληνή-Άννα,Αθήνα,Έμπορος

Ανώνυμος είπε...

Iωαννίδης Γιάννης
Αθήνα, Πολιτικός Μηχανικός

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΠΠΗ, ΑΘΗΝΑ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή μας!! Σωτηροπούλου Κέλλυ, 29, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Βιργινία Αρβανίτη,φοιτήτρια,Θεσσαλονίκη
Ελεος ρε παιδια...μην τα μεταχειριζεστε ετσι τα ζωα..ψυχουλες ειναι κ αυταααα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή!! Σωτηροπούλου Κέλλυ, 29, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Lily Frangou, athens

Ανώνυμος είπε...

Marie Palandjian, Athens

Χαρά είπε...

Χαρά Κουτίβα, Κορυδαλλός, Μηχανολόγος Μηχανικός.
Τάσσομαι και εγώ υπερ της απαγόρευσης της εμπορίας ζώων στο Σχιστό (και σε κάθε γωνιά του κόσμου)!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΚΑ, ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Τερέζα Χαραλαμπίδου, Θεσσαλονίκη, φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

eleos pia!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη μας που το ανεχομαστε.
Μανος Στεφανης Ν.Φιλαδελφεια Αττικης

Ανώνυμος είπε...

TOTA PATSALIDOU,
NICOSIA, CYPRUS

FASHION DESIGNER

Ανώνυμος είπε...

GEORGE IOANNOU
NICOSIA, CYPRUS

GRAPHIC DESIGNER

Ανώνυμος είπε...

Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το αίσχος
Παπαδοπούλου Ιωάννα
Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Δαλακώστας, Αθήνα, Ιδ. Υπάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

Natalia Katara, idiotiki ipallilos, Athina

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 868   Νεότερο› Νεότερο»