Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Επιστολή για την Κατάργηση της παράνομης εμπορίας ζώων στο Σχιστό

Με την παρούσα καταγγελία – διαμαρτυρία εκφράζουμε την αγανάκτησή και την οργή μας στην παράνομη παγίδευση και εμπορία και στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής των άγριων ζώων και πτηνών όπως αυτή ειναι έκδηλη στο γνωστό πια «παζάρι» του Σχιστού κάθε Κυριακή.

Καλούμε τους αναγνώστες αυτού του κειμένου να υπογράψουν αφήνοντας το ονοματεπώνυμο, την πόλη τους και το επάγγελμά τους υπό την μορφή σχολίων, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους σε όσα συμβαίνουν κάθε Κυριακή στο Σχιστό.

Μια πρωτόγονη εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, έρχεται στο νου αν επισκεφθεί κανείς το παζάρι του Σχιστού.Ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μεσαιωνικές τακτικές αιχμαλωσίας και πώλησης ζώων. Όχι μόνο δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής των ζωντανών, αλλά εξοντώνονται και είδη που ανήκουν στην πολύτιμη πανίδα του τόπου μας.


Αγριοπούλια που έχουν αιχμαλωτιστεί με βάναυσες μεθόδους (όπου κατά την διάρκεια αυτή αρκετά θανατώθηκαν), κουνέλια, κουτάβια, γουρούνια και κάθε είδους ζωντανό έρχεται αντιμέτωπο με τον φόβο και τις ανάλογες καιρικές συνθήκες κάθε Κυριακή προκειμένου να πουληθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο αγοραστή.


Είναι πασιφανές ότι εδώ παραβιάζονται μια σειρά από Διεθνεις Συνθηκες και Διαταξεις Εθνικων Νομων περί προστασίας των ζώων και εμπορίας της άγριας πανίδας. Ωστόσο όλοι κλείνουν τα μάτια.Το θέαμα είναι το λιγότερο ντροπιαστικό.Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού ΟΙΚΟ της Καθημερινής της 09-07-2007:

«Τοίχους» ολόκληρους δημιουργούν τα κλουβιά με τις καρδερίνες, τους σπίνους, τους φλώρους και τους κότσυφες. Τα υποτυπώδη στέγαστρα ελάχιστα προφυλάσσουν τα πουλιά από τη ζέστη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι, σε αυτό εδώ το σημείο, μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου (αλλά, όπως φαίνεται, μακριά από το βεληνεκές των αρμοδίων υπηρεσιών), παραβιάζεται μια σειρά από διατάξεις των νόμων περί προστασίας των ζώων, αλλά και περί εμπορίας της άγριας ζωής.
Μπορεί ειδικά σε ορισμένες περιοχές (ακόμα και της Αθήνας) η εικόνα κλουβιών με κάποιο ωδικό πτηνό στα μπαλκόνια να είναι αρκετά οικεία, γεγονός είναι όμως ότι αυτό επιτρέπεται μόνο εάν τα πουλιά αυτά έχουν γεννηθεί και αναπαραχθεί στην αιχμαλωσία (τα αναγνωρίζουμε από το ειδικό δαχτυλίδι που έχουν). Σύμφωνα με τον ν. 1338 του 1983 απαγορεύεται ρητώς η σύλληψη, η διατήρηση σε αιχμαλωσία, η κατοχή, η μεταφορά και η αγοραπωλησία κάθε είδους ζωντανού πτερωτού θηράματος, συμπεριλαμβανομένων και των ωδικών πτηνών.
Τα πτηνά στο παζάρι του Σχιστού προφανώς δεν προέρχονται από ειδικούς εκτροφείς. Εκεί φθάνουν πουλιά απ' όλη την Ελλάδα που έχουν αιχμαλωτιστεί παράνομα. Ο συνολικός αριθμός αυτών που παγιδεύονται με διάφορους τρόπους με σκοπό την εμπορία στη χώρα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίο ότι το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής ακολουθεί σε τζίρο το εμπόριο όπλων.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Περισσότερο διαδεδομένα είναι τα ξόβεργα που κατασκευάζονται από τον φυτό ιξός - τα πουλιά πάνε να καθίσουν και κολλάνε πάνω τους. Αλλοι τα αιχμαλωτίζουν με την «Αρα» ένα είδος διχτύου που στήνεται στα καρτέρια (περάσματα), μέσα στο οποίο τοποθετείται είτε τροφή είτε νερό είτε.... δεμένες καρδερίνες που λειτουργούν ως «κράχτες».»



Με την παρούσα επιστολή:



  • Ζητούμε να δοθεί τέλος σε αυτήν την άθλια εμπορευματοποίηση της άγριας ζωής που δεν λογαριάζει κανέναν νόμο περί προστασίας των ζώων.

  • Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αβοήθητων όντων που βασανιζονται στο βωμο του κερδους και να κινηθεί ενάντια ολων εκείνων που παρανόμως δραστηριοποιούνται.

  • Ζητούμε να πραγματοποιηθεί συντονισμένη επιχείρηση κατάσχεσης και απελευθέρωσης των άγριων πουλιών και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την εξαλειψη του φαινομενου στο μελλον.

  • Καλουμε ολους τους πολιτες να αναλογιστούν και να σκεφτούν πως η παρουσια και η συμμετοχη τους στους συγκεκριμενους χωρους οχι μονο ενισχυει την παρανομη δραστηριοτητα που μεταφραζεται σε κακοποιηση και θανατωση των αγριων ζωων, σε συμβολη στην απειλη εξαφανισης ορισμενων ειδων και στην φοροδιαφυγη ορισμενων αλλα και τους καθιστουν ηθικα και πρακτικα συνενοχους καθως γινονται αποδεκτες προιοντων εγκληματος συμφωνα με την εννομη ταξη.
  • Ας έχουμε πάντα υπ'όψιν ότι η προμηθεια ενός ζώου απο νομιμα και αναγνωρισμενα εκτροφεια ή καταστήματα που πληρούν τις προυποθεσεις που ορίζει ο νόμος ειναι η καλύτερη αντιμετώπιση.Απο τη στιγμη που νιωθουμε την αναγκη φροντιδας ενος ζωου στον οικειο χωρο μας ας το κανουμε με τον σωστο και νομιμο τροπο.


Με την πεποίθηση ότι ο σεβασμός και η προστασία της άγριας ζωής είναι κομμάτι του πολιτισμού και της παιδείας μας,
ας υπερασπισουμε το δικαιωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης για να να μην διαψευσουμε ακομα μια φορα τον τιτλο του "πολιτισμενου" που διεκδικουμε για τους εαυτους μας.

Βοηθείστε μας να συλλέξουμε υπογραφές για να σταματήσει αυτή η παρωδία.

Οι υπογραφές υποβάλλονται υπό μορφή σχολίων (ΣΧΟΛΙΑ) στο ΤΕΛΟΣ του κειμένου.

(σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες με την προσθήκη σχολίων, μπορείτε να μας τα στείλετε την υπογραφή σας στο mail: prostasiazwwn@gmail.com)

868 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 868   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ta exw dei ki egw...einai APARADEKTA !!!!!zwoula exoun ki auta...sas milw egw pou vazw sto pezodromio nero kai fagito sta adespota(ki as mou ta vgazoun oi geitones mou).ta ksanavazw.de mas kostizei tipota na vazoume ligo neraki to kalokairi eksw apo to spiti mas!exw parei apo tous dromous gataki,skylaki,kotsifi kai peristeri...kai zoun mazi mas...eleos pia...na ISXYSOUN OI "NOMOI"!!!!eugenia xenaki...

Ανώνυμος είπε...

Ελπίδα Ποτουρίδου, Αθήνα

Fotini Vasilatou είπε...

ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Unknown είπε...

Ελίνα Τσίμπου, Αθήνα, φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

MEXΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ? ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?? "ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ.... ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ.

Unknown είπε...

Σιδηρόπουλος Κώστας
Κατερίνη

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στο Σχιστό απλά δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Ελληνικής κοινωνίας (ισοπέδοση των πάντων)
Μάριος Στάκος (Αθήνα)

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Ρουμελιώτου Νίκαια Πειραιά

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/profile.php?id=781723185&ref=profile

don gr είπε...

Πασχαλίδης Ευάγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος, Θεσ/νίκη

don gr είπε...

Πασχαλίδης Ευάγγελος, Θεσ/νίκη

Iwannis είπε...

Γιαννης Παπαδοπουλος, φοιτητης Τ.Ε.Ι.
Θεσσαλονικης απο Αθηνα..

Ανώνυμος είπε...

Μελινα Ψαραδακη , Αθηνα, ελευθερος επαγγελματιας

Ανώνυμος είπε...

Athanassiadis Elena, Athens, diaimistria

Ανώνυμος είπε...

katia makrikosta, larissa

Ανώνυμος είπε...

Λάμπρης Δημήτρης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ρώμα Φωτεινή, Αθήνα

Unknown είπε...

ΑΙΣΧΟΣ

maria είπε...

Μαρία Στρίγκου, Πειραιάς, ιδιωτική υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΛΙΑ,ΑΘΗΝΑ,
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ine ntropi gia ton 21o aiona na ehoume tetia simvanta...
eprepe idi na imaste poli pio prohorimenoi ke organomenoi...na min epitreponte tetia eshoi pou kapioi to theoroun epaggelma. keros na sillamvanonte ke na plironoun gia tin opiadipote paranomia ehoun kani. as mpoune oi idioi sta kluvia gia na ta metapouloume...
xristiana mandriotou , Lemesos, Kipros

Ανώνυμος είπε...

Ηλιανα Δρακου, Πειραιας, Ιδ Υπαλληλος

Ανώνυμος είπε...

Μαντζουλουτζή Φανή, Ιδ. Υπάλληλος, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Πάνος Κουρτσούνης,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Χαρίκλεια Κρασάνακη, Αθήνα, ιδωτική υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

τσιρμουλα κατερινα αθηνα ιδιωτικη υπαλληλος.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος Γαλώνης, Μελίσσια

Ανώνυμος είπε...

Παράσχου Βασιλική, Δράμα

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ!ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ!!ΝΑ ΧΕΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΤΟ 2008.ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΛΟΜΑΓΑΖΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Matina Polykandrioti , Peiraias

Ανώνυμος είπε...

Maronitou margarita,AThina,Idiotiki upallilos.

Ανώνυμος είπε...

nikoleta iliadou

Ανώνυμος είπε...

exw paei!!!!!ahdiastiko!!!!k 0xi mono!!!sto potami pou exei dipla pou t exoun kanei xwmaterh pada evlepa mesa psofia zwa petamena..katsikakia skulakia!!!!aisxos!!!!!aisxos!!!!!!!!!!!!!!!!!as ginei kati!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΤΑ ΖΩΑ.
ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
theo_spachidakis@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Αρβανιτακη Λέτα, Αθήνα, ελ.επαγγελματίας

Ανώνυμος είπε...

ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Καραούζας, Αθήνα

Αυτή η αδικαιολόγητη πρακτική πρέπει να σταματήσει πάση θυσία. Τα ζώα δεν μας ανήκουν!!!!!

Unknown είπε...

ιωαννης νικητακης.δε θελω να ξαναδω αγριοπουλο σε σαρμα.και μη νομιζεται οτι οι ανθρωποι του ανιμα εινα αγιοι

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ ,ΝΤΡΟΠΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρής Κουντουριώτης,Αθήνα,Ιδ.Υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

ελλη φερετζακη,εθελοντης στα αδεσποτα ηρακλειο κρητης
αυτο το εγκλημα με τα ζωα πρεπει να το σταματησουμε ολοι μαζι.αμεσα.παντου και οπου γινεται.αρκετα πια

Ανώνυμος είπε...

Ntropi k aisxos...

:-:Strays' help:-: είπε...

Κλειάννα Μαλαματίνα,Γλυφάδα,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

βλεπω περιοπισμενο στη σφαιρα της τροχιας των ματιων 'ιδεωδη κολπο.μαθαινω ολα αυτα που μου λες ,μπορω να καταλαβω και θελω να πω τουτη τη στιγμη 'η καρδια ειναι χωρις δημιουργιες ,ονειρευεται χωρις δημιουργο ,δεν ειμασταν ποτε παιδια δεν εχω αληθεια πια αναγκη απο φτερουγες για να κεντριζω την οκνηρια μου,δεν ειμαι οπως ενα εντομο απορροφημενο στο εδαφος.καθενας ξερει να διαβαζει το νομο που δεν λυγιζει κανεναν.Και ομως αυτος ο κοσμος ειναι μικρος,μικρος σαν ενα ονομα χυδαιο η αθλιοτητα ξαχωριζει.ομως αν ειμαι πανω στη γη ειναι κι αλλοι που ζουνε το ιδιο,Χωρις ΤΙΠΟΤΑ υποκλινομαι στο μελλον τα γεραματα ειναι διοργανωμανα το παρον εχει για μενα συμφωνιες απο αυτο που δεν αγαπησα,δεν βλεπω καλα και δεν ειμαι σαφης .Ολα χανοντε και δεν ξερω πως να ζησω.οι κορακες χτυπαν την εξοχη μεχρι τη φυσικη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ!εγω ειμαι χαμενος ΕΣΥ εισαι απαρομοιαστη. ΝΑΓΙΑ χρυσανθακοπουλου ζωγραφος

Ανώνυμος είπε...

Νικολέττα Κωστάκη, Αθήνα

Unknown είπε...

Πολλες φορές ντέπομαι που ειμαι ανθρωπος ...Γιώργος Ταγιάδο

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!
ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ!!!!ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΝΤΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΙΣ ΓΔΥΣΑΜΕ!!!!ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ??ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......xrysanthakopoulou
magda

Ανώνυμος είπε...

δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να συμπεριφερόμαστε έτσι στα ζώα ντροπή και αίσχος για το ανθρώπινο είδος πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ αυτή η νοοτροπία μας όλα τα όντα του πλανήτη έχουν τα ίδια δικαιώματα πότε τέλος πάντων θα το καταλάβουμε........ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

holizΤασος Μπομπονης
Μπουλουμπαση Κωνσταντινα
Ραλλη 4 αγ. Παρασκευη

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη Βερναρδή, Αγ.Παρασκευή Αθήνα, Μεταφρ.Υπηρεσίες

Ανώνυμος είπε...

Γεωργιάδης Ευάγγελος, Τρίκαλα Ημαθίας

Ανώνυμος είπε...

Αισχος!!! πρέπει να βγούνε στην ευρωπαική ένωση αυτά να γίνουμε ρεζίλι επιτέλους!!!

δέσποινα πιππου, αθήνα, ιδ. υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη εικόνα, απαράδεκτη πραγματικότητα... ΣΤΟΠ ... ΩΣ ΕΔΩ!!
Ιωάννα Ευγενή, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Κολεγιάννη Δήμητρα, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Ntroph tous...
prepei na stamathsei...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΛΑΖΙΔΗΣ Δημήτριος, Ρέθυμνο - Κρήτης, Δ. Υπάλληλος.
laz-dim@hotmail.com
Aπαράδεκτη η κακομεταχείριση των ζώων.

Ανώνυμος είπε...

Χαλκιας γεωργιος Αρτα

Ανώνυμος είπε...

Cleio Liopoulou, Athina

Ανώνυμος είπε...

Cleio Liopoulou

Ανώνυμος είπε...

Ανδρεου Ματίνα,Πειραιάς.

ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ???ΛΟΙΠΟΝ??
(Ζεις στη χωρα του ντορου κρατα το για παρακατω αυτο)

Στο σχιστο εχω τον αγαπημενο μου πατερα με τον οποιο καπνιζουμε το τσιγαρακι μας καθε κυριακη τα τελευταια 2 χρονια.
Καποια στιγμη,ανάθεμα τη στιγμή,που ειπα να χαζεψω στο παζαρι,αντικρυσα αυτη τη δυστιχια...Αρχισα να φανταζομαι τον εαυτο μου,γραφικο αυτο που λεω θα πειτε, να ξεκλειδωνει κλουβια και να τρεχω μαζι με αυτα τα δισμοιρα ζωα να σωθω απο αυτο που λεγεται ανθρωπος.(ανω και θροσκω λεει..κοιταζω ψηλα..)Ποιοσ τον ονομασε ετσι,ποτε και αραγε ειχε αυτη την εξελιξη κατα νου???????Αισχος!αισχος!
Καποια μερα στο λεω,κυριακη θα ναι,θα τα ξεκλειδωσω τα κλουβια οτι και αν χρειαστει να κραταω..Αλλος κανεις??.........

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗ,ΑΡΤΑ,ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αισχος,πρεπει να σταματησει αυτην η εκμεταλευση!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κτηνωδία πρέπει να σταματήσει!

Φιόνα Σιώκου, Αθήνα, φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ... ΗΛΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ευθυμιοπουλου δημητρα, αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Gerasimidou Ariadni, Athens

Unknown είπε...

AISXOS KAI NTROPI

Ανώνυμος είπε...

Μαριγώ Μπίτσικα, Αθήνα

marelbs είπε...

na stamatisei to aisxos sto sxisto

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίτα Παπαζέκου, Αθήνα
Απαράδεκτο!!

Ανώνυμος είπε...

Έφη Μπίλμπο, Άλιμος

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΑ ΠΙΑ ΖΩΑ pΜΙΛΑΤΕ .............

Unknown είπε...

ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

aisxos mono auto exw na pw....

Ανώνυμος είπε...

eleutheria markou peiraias oikiaka

Ανώνυμος είπε...

"Μου αρεσουν τα γουρουνια .Τα σκυλια μας υπερεκτιμουν,οι γατες μας υποεκτιμουν,τα γουρουνια μας φερονται ως ισους".Winston Churchill

Ανώνυμος είπε...

Δημητρα Κωτση,ιδιωτικη υπαλληλος,Περιστερι

αισχος και μονο αισχος οτι γινετε στο Σχιστο..να σταματησει αυτο τωρα..τα ζωα εχουν δικαιωματα.ας τα υπερασπιστουμε!

Ανώνυμος είπε...

Lina Soura, foititria, Patra

Lenia είπε...

Σκανδάλη Λενια, ιδιωτική Υπαλληλος

Ανώνυμος είπε...

skandali sylvia

Ανώνυμος είπε...

LITSA THOMEA STOUPA MESSINIAS PROIN KATOIKOS NIKAIAS ELEUTHEROS EPAGELMATIAS

leo είπε...

ΑΜΕΣΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.ΞΕΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μακρή Αλίκη,Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΝΣΥ ΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΗ,ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ,ΑΘΗΝΑ...ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΦΙΛΟΖΩΟΣ!ποτε επιτελους θα δωθει μια λυση;;;ποτε επιτελους θα καταλαβουν οι¨ανθρωποι¨ οτι δεν ειμαστε ανωτερα οντα!κ οτι τα ζωα εχοθν ακριβως ισα δικαιωματα με μας σε αυτον τον κοσμο!ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!για να αναλογιστουμε ολοι μαζι και ας ξεκαβαλισουμε το καλαμι!!

maria είπε...

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΟΚΑΝΗ,ΑΘΗΝΑ

anwnymos είπε...

M.Choratta

Ανώνυμος είπε...

telika ktinoi einai ta dipoda k oxi ta tetrapoda...

Ανώνυμος είπε...

Μπόκολας Δημήτρης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΡΙΖΙΩΤΗΣ ΑΘΗΝΑ

Άλλο ένα δείγμα της ελληνικής "ποιότητας". Θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι και λειτουργούμε σαν πρωτόγονοι (οι οποίοι τέλος πάντων, είχαν και το ελαφρυντικό της προσπάθειας επιβίωσης. Εμείς? Τι δικαιολογία έχουμε να κακοποιούμε (και) με αυτό τον τρόπο τα ζώα?

vaso είπε...

an einai dynaton en eti 2009 na yparxoun akomi tetoiou eidous pazaria...oi topikes arxes den kanoun tipota gi ayto to thema?diladi den to theoroun arketa simantiko gia na asxolithoun mazi tou?oso anafora aytou tou eidous emporous,mono an tous kanoume ta idia tha katalavoun ti niothoun ta kaimena ta zoa....

vaso είπε...

an einai dynaton en eti 2009 na yparxoun akomi tetoiou eidous pazaria...oi topikes arxes den kanoun tipota gi ayto to thema?diladi den to theoroun arketa simantiko gia na asxolithoun mazi tou?oso anafora aytou tou eidous emporous,mono an tous kanoume ta idia tha katalavoun ti niothoun ta kaimena ta zoa....

Ανώνυμος είπε...

Γιώτα Βασιλική,Τριάδι-Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Σταμούλη Αναστασία,Αθήνα,Γυμνάστρια

ForexOmni είπε...

Νικος Καρπαθακης, Αθηνα

basiliki tsaoyli είπε...

βασιλικη τσαουλη
κορυδαλλος

Ανώνυμος είπε...

Νασιοπούλου Εβίνα, Ιδιωτ. Υπάλληλος , Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Δίγκα Στέλλα, Θεσσαλονίκη, Ιδιωτική υπάλληλος

XAK είπε...

Ασημακόπουλος Ευάγγελος,Αθήνα,φοιτητής

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ...ΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ,ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΑΡΤΕΜΙΣ. --ΤΕΡΑΤΑ-- ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΟΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

NIKOLETA SGOYROY ,KERKYRA.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ''ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ'' ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ!!!! ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥ,ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπαμπατζάνη Χρύσα Πειραιάς
Σταματήστε την αθλιότητα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εύα Καραμπέτσου,Κιάτο Κορινθίας,ιδιςτική υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Εύα Καραμπέτσου,Κιάτο Κορινθίας,ιδιωτική υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

BOMBA NIOBH,ΑΙΓΑΛΕΩ

Ανώνυμος είπε...

Νικολακοπουλου Πεγκυ Αθηνα.

Filippos Nikolaou είπε...

Έλενα Δεληογλάνη, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ?ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΒΙΚΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

σταματηστε το αισχος!!!! ειμαστε πολλοι και μας νοιαζει!!!!! σταματηστε την κακομεταχειρηση των ζωων!!!!!
Πραποπούλου Ζωη Συμβουλος,Αθήνα, Ψυχικής Υγείας.ca

shekhmet είπε...

σταματηστε το αισχος!!!! ειμαστε πολλοι και μας νοιαζει!!!!! σταματηστε την κακομεταχειρηση των ζωων!!!!!
Πραποπούλου Ζωη Συμβουλος,Αθήνα, Ψυχικής Υγείας.

Ανώνυμος είπε...

να σταματησει αυτη η τραγικη κατασταση αμεσως! Ειναι αμαρτια να θυσιαζονται ετσι πανω στο βωμο του χρηματος!

nikos είπε...

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ??

Ανώνυμος είπε...

Αθηνά Πεφανίου, Αθήνα

tanasis είπε...

thanasis masouras

Ανώνυμος είπε...

Ολγα Γιωτούλα εκπαιδευτικός Κιάτο

Ανώνυμος είπε...

Fwteini Aleksiadou, Thessaloniki

Ανώνυμος είπε...

Ροζίνα Χριστοδουλάτου, Αρχιτέκτων, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ti na pw exw varethei na vrizw ola auta ta kthnoi pou ekmetalevode autes tis psuxes

marianna είπε...

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

καραπιπερης χρηστος

Ανώνυμος είπε...

αισχος και ντροπη.
μονο να πεσει στα χερια μου ενας απο αυτους

lena είπε...

ELENI PATERA, THESSALONIKI

emma είπε...

Λιβανού Εμμανουέλα, Αθήνα, Βρεφονηπιοκομος

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ........

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρίου Ανδρέας Φοιτητής

ellie είπε...

Ελευθερία Μπέλλου, Αθήνα, γραφίστρια

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ,ΑΘΗΝΑ,ΙΔ.ΥΠΑΛ.
εχει καταντησει η επισκεψη εκει εφιαλτης..Ντροπη τους!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στοπ στηνπαράνομη εμπορία ζώων!

Unknown είπε...

Σκουταρίδου Χριστίνα, Αθήνα, Γραφίστρια

Δουλαβέρη Λίλιαν- Περιστερι είπε...

ΝΤΡΟΠΗ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Κ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΟΝ...ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...

Unknown είπε...

Γαρμπής Δημήτρης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Υπερασπιζομαι τα δικαιωματα των ζωων.

Γεωργια απο Αθηνα

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

μυλωνιδου πηνελοπη, θεσσαλονικη

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και τίποτα άλλο!
Οι αρμόδιοι γιατί δεν κάνουν κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Κασαρτζογλου Βηθλεεμ Εδεσσα

Ανώνυμος είπε...

Ελένη Θωμαΐδου, Βουλιαγμένη

Ανώνυμος είπε...

Στυλιανός Χαραμής, Πέραμα

Ανώνυμος είπε...

Σταύρος Σκανδάλης, Κουκάκι

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος Σκανδάλης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Θωμαΐδου, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Χατζοπούλου Αναστασία,Αθήνα,ιδιωτική υπάλληλος

siboulis είπε...

ντρεπομαι,υποτιθετε οτι ειμαστε ανθρωποι γιατι εχουμε αγαπη & σεβασμο
μεσα μας για οτι ειναι διπλα μας.εμεις το καταστρεφουμε η το κακοποιουμε.τα ιδια με τους κινεζους.& χειροτερα ειμαστε γιατι αυτοι μπορει να μην ξερουν τι κανουν ενω εμεις ξερουμε.σε λιγο θα γδερνουμε τα ζωα ζωντανα για τον Α λογο η θα κανουμε επανω τους πειραματα ,για το καλο δηθεν της επιστημης.ντροπη μας& παλι.

Ανώνυμος είπε...

Oι βασανιστές και εκμεταλλευτές των ζώων καλό είναι να γνωρίζουν πως το σύμπαν αργά ή γρήγορα αποκαθιστά όλες τις αδικίες.

lefkaditi vivi gerakas είπε...

stamathste aytoys toys anwmaloys

anna είπε...

aisxos,tha'prepe na ntrepontai,h kalyterh timwria einai na tous kanoun akrivws ta idia

Antonia Nats είπε...

Ο άνθρωπος κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι σε αυτούς που θεωρεί πιο αδύναμους. Μέχρι τώρα έχει αποδείξει τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Τα κτήνη αυτά που φέρονται έτσι στα ανυπεράσπιστα πλάσματα του Θεού, δεν είναι άνθρωποι αλλά υπάνθρωποι.
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι τα ζώα δεν είναι ούτε για να τα τρώμε, ούτε για να τα φοράμε, ούτε για να σπάμε πλακα μαζί τους.
Ο Γκάντι είπε κάποτε πως Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΟΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥ.....
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ........

Γωγώ Πανανάκη - Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Ρίκα Μάμαλη, Δασολόγος, Καρδίτσα

Unknown είπε...

Ζαβιτσάνου Αδαμαντία, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Κουτσοφλίνη Αλεξάνδρα, Βολος,Γεωπονος

Ανώνυμος είπε...

Χριστοφόρου Σωτήρης.

Ιδιωτικός υπάλληλος.

Κύπρος.

Ανώνυμος είπε...

Φαναρίτη Ακριβή εναλλακτική θεραπευτρια

Ανώνυμος είπε...

ntropi k aisxos...na stamatisei to athlio emporio psyxwn AMESA

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα Αργυρακοπούλου, Ηλιούπολη.

Ανώνυμος είπε...

Σιγάλα Δέσποινα, Αθήνα, ιδιωτική υπάλληλος

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε...

θελει αρετη και τολμη η ελευθερια

Ανώνυμος είπε...

Ελενη Κωστακου,Ρεθυμνο,Νηπιαγωγος.

Τι πραγματα ειναι αυτα γιναμε Κινα?Αισχος!Που ειναι το κρατος και οι νομοι του?Τοσο υπαναπτυκτοι ειμαστε πια?

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη Εβίνα, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΑΘΗΝΑ
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Πολομαρκάκης, Μεταφραστής, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Χρύσα Φραγκιαδάκη, επιμελήτρια κειμένων, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

STOP!!

Unknown είπε...

Ηλέκτρα Λαμπίρη Αθήνα

hallelujahdesign είπε...

Ελευθερια Δομενικου
Ενδυματολογος-Αθηνα

siboulis είπε...

με τα λογια δεν γινεται τιποτα,δεν καταλαβαινουν εχουν μυαλο αχιβαδας.πως μπορουμε εμεις ολοι ν'βοηθεισουμε αυτα τα πλασματα.τα πουλια τ'αφηνουμε &πετανε τ'αλλα τι γινεται.νομοι δεν υπαρχουν,τι προβλεπει ο νομος, η πολιτεια δεν εχει καμμια ευθηνη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Μαρκουλακης Σταυρος, Χανια

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΖΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΒΟΥΛΑ

sophie είπε...

Σοφια Βάρκα, Αθηνα

mimein είπε...

ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΝΑΥΠΛΙΟ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οχι συνεχεια στην παρανομη εμπορια ζωων.

Ανώνυμος είπε...

Μεραμβελιωτακη Νικη,Αθηνα,ανεργη

Unknown είπε...

Μεραμβελιωτακη Νικη,Αθηνα

Unknown είπε...

Μεραμβελιωτακη Νικη,Αθηνα,ανεργη

artou είπε...

ΤΣΙΤΟΥΡΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Mαρία Γιαννούκου, Αθήνα, Αρχαιολόγος

Ανώνυμος είπε...

Διονύσης Αρβανιτάκης, Αθήνα, Ιδιωτικός υπάλληλος

Ανώνυμος είπε...

Μαγκουριώτης Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Γιαννης Αντωνοπουλος

Ανώνυμος είπε...

μαλιφουκα σοφια περιστερι αθηνα φοιτητρια

Θανασης είπε...

Προς πάσα αρμόδια αρχή: Καταργήστε επιτέλους αυτήν την κόλαση που βιώνουν τα ζώα!

Θανάσης Αγγελίδης
Ορεστιάδα

Ανώνυμος είπε...

ohi tritokosmiki katastasi einai afto pou symvainei, alla katastasi pou parapebi se epohes spileon...

Dropi se olous pou anehontai afto to aisxos

Callie Prinari,UK

siboulis είπε...

se olo ayto pou symvainei sxetika pe thn symperifora twn an8rvpwn pros ta zwa ftaiei &to sxoleio &i politeia.an stin basi dden ma8ainoume na sevomaste tin zwi ti 8a ginei meta.i zvi einai & ta zwa & emeis.ta apotelesmata ta blepoume ka8e mera.i eklisia ti kanei? tipota

Lina Soura είπε...

Λινα Σουρα, Southampton, UK, Αικατερίνη Καμπράνη, Πάτρα, Δημήτριος Καμπράνης, Πάτρα, Ανδριάννα Καμπράνη, Πάτρα, Κων/νος Σούρας, Αίγιο, Βασιλική Μπινιέρη, Πάτρα

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να επιτευχθεί κάτι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ,ΕΛ.ΕΠΑΓ/ΤΙΑΣ ,ΑΘΗΝΑ

pagonis vasilis είπε...

Αυτο το πραγμα πρεπει να σταματησει,υπαρχουν κανονες και νομοι και πρεπει επιτελους να τηρηθουν.δωστε τελος στο εσχος.

Ανώνυμος είπε...

αισχος και ντροπη γι' αυτο το λαθρ.../εμποριο ψυχων...

siboulis είπε...

lipiro einai oti mas peristixizoun an8rwpoi pou exoun teteies aksies zwhs & emeis pou den kanoume tipota

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη Κάργα, Αρτέμιδα

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 868   Νεότερο› Νεότερο»